Flyt Fokus

Kundeudtalelser

Gitte-Rud-Thomsen

Stresscoaching

” Din meget konkrete og positive måde at give hjælp til selvhjælp på har været afgørende.
Nogle af hovedoverskrifterne for det, jeg har fået ud af coachingen er:

– Finde andre vinkler på det uoverskuelige
– Konkrete redskaber til at skabe ro i hoved og krop – herunder vejrtrækningsøvelser
– Mere søvn
– At stoppe op og skelne mellem tankemylder og virkelighed
– Støtte til at foretage bevidste valg og prioritere i hverdagen
– Fokus på det jeg har indflydelse på og accept af det, der er uden for min rækkevidde og ansvar
– Kunne sige: Pyt – “Jeg er god nok som jeg er”, og at kunne sige: “Det er godt nok som det er”
– Sunde arbejdsvaner – håndtering af mails, prioritere opgaver, vælge til og fra
– Turde skrue ned for ambitioner og krav til mig selv. Resultatet bliver lige så godt og faktisk nogle gange bedre
– Øvelser i at være ærlig – sige ønsker og behov højt til kolleger og leder og lave aftaler
– Øvelser i at bede om og få hjælp fra omgivelser
– Opfølgning på øvelser og redskaber fra gang til gang

Jeg har sænket min “arbejdstid” fra 100 timer til 40 timer om ugen – det er meget afstressende i sig selv 😉 “

– Sygeplejerske med kvalitetsfunktion
   Gitte Rud Thomsen

Elin-Merklin-Steffensen

Ledercoaching

Jeg fik på et tidspunkt coachtimer stillet til min rådighed på min arbejdsplads. Det betød, at der blev ro på, når de store udfordringer pressede sig på. Jeg kunne parkere tingene her og nu, og tage dem med til coaching og få sparring på dem der. Det gav en god tryghed og det betød, at tingene ikke voksede sig så store i mit hoved.

På et tidspunkt skulle jeg have ny afd.ledelse, hvilket fyldte rigtig meget. Coachingen hos Grethe betød, at det blev tydeligt for mig, hvad jeg havde indflydelse på og kunne handle på, og jeg fandt frem til hvilke ting jeg skulle holde op med at bruge energi på, fordi jeg alligevel ikke kunne gøre noget ved dem.
Jeg blev bedre til at flytte fokus derhen, hvor det gav mening at bruge min energi.
Det er en tænkning jeg virkelig har taget med mig i min personaleledelse.”

– Elin Merklin Steffensen
   Afdelingssygeplejerske

nina-bendick-poulsen

Ledercoaching

” For mig har coachingen betydet at:
– Jeg har fået en øget bevidsthed om hvor meget lettere en uoverskuelige opgave er, når jeg bryder den op i mindre bidder. Det hjælper mig til at bevare overblikket og holde modet oppe.

– Jeg har fået nogle virksomme værktøjer til bedre at kunne håndtere utilfredshed og vrede fra omverdenen. Jeg bliver mindre påvirket og derfor mere kreativ i mine løsningsforslag.
– Jeg har megen glæde af de metaforer der er blevet brugt under coachingen, dem tænker jeg på igen og igen, og de er en stor hjælp
– Jeg har fået nogle simple værktøjer til brug for den daglige planlægning, og selvom jeg ikke altid er lige flink til at bruge dem, er det godt at kunne tage dem frem, når der i perioder er pres på. Jeg ved nemlig at de virker.
– Jeg er blevet bedre til at passe på mig selv, og grundlæggende er jeg blevet en mere robust leder
– Jeg er blevet bedre til at uddelegere, og jeg har opdaget, at jeg jo selv bruger den coachende tilgang i den forbindelse.”

– Nina Bendik-Poulsen
   Afdelingssygeplejerske

Karina-Søholt

Ledercoaching

” Coachingen har betydet, at jeg er blevet ret god til at se, undersøge, reflektere og herefter finde brugbare løsninger. Mange af de metoder og redskaber jeg fik under coachsessionerne, bruger jeg både i mit arbejde men faktisk også derhjemme. Jeg er f.eks. selv begyndt at bruge en flipover/tavle, når der er brug for overblik over en situation, det hjælper med at få opgaven op i helikopterperspektiv.

Jeg er generelt blevet mindre nærtagende og mere objektiv.
Det burde efter min mening være en hver leders ret at have adgang til en ekstern coach.”

– Afdelingssygeplejerske
   Karina Søholt

KORA - Kommunikationschef Charlotte Konow

” Vi tog trætte og glade hjem, og der har efterfølgende været stor ros fra alle deltagere. 
Vi syntes, at seminaret for Kommunikationsafdelingen var veltilrettelagt, der var fokus på gode og relevante ting – vi var meget glade for Grethe som facilitator. “Grethe var meget konkret og fokuseret på, hvad vi kan gøre i hverdagen – ingen varm luft og konsulent-bullshit”. 

Håber at få lejlighed til at gøre brug af hendes moderator- og coachingkompetencer igen en anden god gang, og vil ikke tøve med at anbefale hende til andre.”

Økonomichef fra Museet for Søfart

” Af ledelsen på min tidligere arbejdsplads blev vi påbudt at følge et kursus hos Flyt Fokus, hvor vi skulle effektivisere vore ressourcer. Jeg vil ikke sige jeg var negativ, men da jeg tidligere havde været på to lignende kurser, mente jeg ikke, at jeg kunne lære det store. Jeg blev dog positivt overrasket og fik rigtigt meget med; det gælder både lavpraktiske ting såvel som perspektiver.

Efterfølgende fik vi tilbudt et coaching forløb, som vi var så heldige at måtte indrette efter eget behov. På det tidspunkt var jeg meget presset på jobbet, var i gang med at skrive min kandidatopgave og var lige flyttet. Det ”rod” er ikke bare noget man lige får has på i en coaching session, tænkte jeg. Men jeg tog fejl også her. To gange mødtes jeg med Grethe, og hendes hjælp til overblik i forhold til opgaven hang fremme til afleveringen var i hus. I forhold til jobbet var konklusionen noget anderledes, end jeg havde forudset, men indlysende, da jeg først med Grethes hjælp fandt argumenterne hertil.

Jeg må derfor give Flyt Fokus og Grethe min allervarmeste anbefaling.”

– Økonomichef
   Anne Jørgensen

Teamcoaching

” Grethe har arbejdet som teamcoach samt individuel coach for ledere og medarbejdere på Hospitalet. Herudover har hun holdt temadage for forskellige faggrupper.
Grethe arbejder med stor anerkendelse og dyb professionalisme.
Som coach formår hun at afdække og identificere både akutte og ikke akutte problemstillinger, og hun møder folk hvor de er.
Igennem en meget høj imødekommenhed og nysgerrighed på problemstillinger, formår Grethe at få både medarbejdere og ledere til at åbne sig og få hjælp til styrkelse af egne handlekompetencer.
I den individuelle coaching opleves en synlig hjælp til refleksion, og de konkrete værktøjer og metaforer har støttet den enkelte i at komme videre bl.a. ved fusion og fremtid.”

– Malou Frische
   Oversygeplejerske

Temadag om kommunikation for lægesekretærer

” Grethe er utrolig inspirerende. Jeg synes hun formåede at få det bedste ud af os som sekretærgruppe, og fik os til at finde et fælles mål. Dagen var helt afgørende for, hvordan jeg fremover vil se/møde mine kollegaer og medmennesker. Troen på den gode hensigt”, er en meget brugbar sætning!! Tænker dagligt på den.

Vi har brugt ”stop mobning”, det er en dårlig vane som SKAL brydes, og det var allerede fra dag 1, efter vores møde, naturligt/tilladeligt at tale om det. Jeg oplevede en god stemning i lokalet, jeg tror at alle følte de kunne tale frit og bidrage til samtalen.
Har allerede anbefalet Grethe til min veninde, og vil helt sikkert kunne anbefale hende til andre.
Tak for en inspirerende temadag.”

– Karin Olsen
   Lægesekretær Hillerød Hospital

Teamcoaching - Østhuset, i Hillerød Kommune

” Vi har i flere anledninger brugt Grethe som coach i forbindelse med forbedring af vores samarbejdsklima og udviklingen af vores team.
Vi har oplevet vores samarbejde med Grethe som meget udviklende, og hun har formået at sætte fokus på områder af vores arbejde, som vi ikke selv i den travle hverdag, var opmærksomme på.
Grethe har en fantastisk evne til at åbne atmosfæren i en vanskelig samtale og på den måde bane vejen for udvikling og forståelse.
Grethes metoder og rolige varme væsen giver tryghed og skaber en fantastisk platform for innovation og udviklende samarbejde”.

– Lasse Hall
   Leder

Teamcoaching - Brohuset, Hillerød Kommune

“Min kollega og jeg er blevet teamcoachet af Grethe, og det var en fantastisk oplevelse at have. Det gav os ro og overblik til at få mere ud af vores aktiviteter.
Jeg har aldrig før prøvet at blive coachet, men jeg har, siden coaching hos Grethe, varmt anbefalet venner og kollegaer til at få nogle timers coaching, Det vil hjælpe en meget i planlægning -og udførelsesfasen.”

– Ali Gashtasebi
   Beboerkoordinator