Flyt Fokus

Det siger klienterne

Det siger klienterne

Nedenfor kan du læse et udpluk af tilbagemeldinger, som tidligere klienter er kommet med, efter de har afsluttet enten et gruppeforløb eller et individuelt forløb:“Jeg har lidt af stress on and off i flere år, og har efter flere psykologforløb manglet redskaber, til ikke at lade tankerne tage kontrollen. Jeg blev af flere anbefalet metakognitiv terapi, og jeg er så glad for jeg gjorde det, for det har helt sikkert gjort en stor forskel.”


 

Grethe har med simple og forståelige beskrivelser hjulpet med at gøre mine handlinger og tankemønstre visuelle for mig, så de blev mere håndgribelige. Det har gjort det meget nemmere at forstå, hvad der egentlig sker i mit hoved, og hvordan jeg selv er med til at kontrollere, hvor meget eller lidt mine tanker skal fylde.

Det har givet en enorm ro at opleve, hvordan ubehagelige tanker og følelser fylder mindre og mindre, ”blot” ved at jeg ikke går ind i dem og giver dem næring. Når søvnløshed og tankemylder melder sig, ved jeg nu, at det stopper igen, og det betyder at der er blevet længere og længere imellem og varigheden er blevet meget kortere.

Derudover er Grethe et af de mest behagelige mennesker jeg har mødt, hvilket er en stor bidrager til den meget positive oplevelse.
Alt i alt – de største anbefalinger herfra.
(Kvinde 37 år)Grethe!
7 gange hos dig, og siden det forløb har jeg været meget gladere, roligere inde i hovedet og mindre bange for alting. Jeg forstår stadig ikke en bønne, og måske gør jeg. Jo, jeg forstår faktisk noget meget meget vigtigt. Nemlig at tanker og følelser er nogen, jeg ikke behøver at tage så pokkers alvorligt. De er jo bare nogen, der skal ha´ lov til at leve lidt deres eget liv mens jeg lever mit. Kan man sige det sådan? Uanset om man kan eller ej: Det virker!!! Jeg er så taknemmelig for at jeg fandt dig, og at jeg har det fint med at slippe dig igen, for jeg kan godt selv leve videre i den her nye forståelse af tanker og mig selv.
Julia 35 årEt lille udpluk fra en lang mail:

Jeg er SÅ glad. Jeg fløj for første gang i 8 år forleden dag – til USA oven i købet. Jeg fik faktisk, som vi også havde talt om, nogle tanker om at NU styrter vi ned. Men de forsvandt hen ad vejen, uden at jeg gjorde andet end bare at læse i mit blad.

Jeg sagde til dem: “Nå – velkommen til, I må lige passe jer selv, for jeg er lige ved at læse Femina” – vi snakkes ved når vi er landet”.
De lagde sig nærmest som en hund der blev henvist til kurven. Jeg er så mega lettet. 
Jeg er ret sikker på, at det var fordi de jo egentlig gerne måtte komme (de er jo fuldstændig ufarlige i sig selv), der gjorde at det ikke blev så slemt. Jeg har jo altid prøvet på at få dem til at blive væk, og det har været med til nærmest at forstærke dem.

(Karina 29 år)


 

Jeg har været i terapi et par gange tidligere i mit liv for angst og depression.
Hver gang har det hjulpet, men jeg er sådan én der meget let glemmer det jeg skal gøre og øve mig i, og derfor holdt virkningen ikke så længe som jeg kunne ønske. Jef var relativt hurtigt tilbage til den “gamle” situation igen – og synes det blev svært.
Det skete ikke denne gang!
Jeg var i terapi hos Grethe for 3 år siden, og mødte hende tilfældigt på gaden forleden dag, og fik faktisk efterfølgende lyst til at skrive TAK til hende.
I terapien hos hende fandt jeg ud af hvordan min hjerne og mit sind fungerer, og det gik op for mig at jeg ikke skal gøre noget for at komme ud af mine angst og depressive tanker. Det jeg er blevet lidt ligeglad med de ubehagelige tanker. Jeg tager dem ikke så alvorligt mere.
De kommer bare engang imellem, og jeg kan ikke gøre for det. Skønt, at jeg ikke skal tage ansvar for at de dukker op. Jeg ved at de forsvinder igen, og at det bare er min hjerne der lige slår en bøvs, hvis man kan sige det sådan. Det er voldsomt befriende, og jeg har lyst til at anbefale hende til alle, der har brug for mindre tankepres!
(Jan 49 år)


 

Hvis jeg dog bare havde vidst det her noget før! Jeg har lidt af angst i over 20 år, og jeg har betalt tusinde vis af kroner hos forskellige psykologer og psykoterapeuter gennem årene for at få hjælp. Det var som om, at når jeg fik skovlen under én ting kom der bare en anden til, som jeg så skulle kæmpe med i stedet for. Der var en konstant følelse at angst indeni min krop, som jeg mærkede det hele tiden.
Det var SÅ ubehageligt.
Jeg har ikke kunnet flyve, gå til fester, stå i kø i supermarkedet, køre på motorvej og mange andre ting i flere år.
Det er jo helt normale dagligdags ting, som almindelige mennesker jo bare gør hele tiden uden at tænke over det.
Terapien her hos Grethe har været fuldstændig livsforvandlende for mig. Jeg ved nu, at angsten bare er en tanke/stemme inde i mit hoved, som føles ubehageligt, men den gør mig ikke noget mere, fordi jeg ikke snakker med den hele tiden.
Jeg er ikke bange for angsten mere, og den føles bare som et lille skvulp på vandoverfladen ind imellem. Et skvulp som jeg lige registrerer ganske kort, men som ikke længere stopper mig i at gøre det, jeg gerne vil. Jeg har fået mit liv tilbage. Min veninde som har kendt mig i 40 år sagde forleden: “Det er som om du er blevet helt dig selv igen” – og hvor har hun ret. Lige præcis sådan føles det!
(i sidste uge var jeg i Bilka for første gang i over 7 år,- 2 gange endda – og det var helt okay at stå i kø:))

(Heidi 51)


 

Jeg har haft stress – alvorlig stress og har været helt nede og bide i græsset.
Jeg havde mistet troen på, at jeg kunne komme til at fungere normalt igen.
Det der var bedst ved metakognitiv terapi var, at jeg holdt op med at være bange for de stresssignaler min krop kom op med, og fik mod til at leve normalt igen.
Det er helt fantastisk.
(Niels 59)


 

Jeg har været igennem en del forskellige behandlingsforløb for stress, angst og depression – og det her var sidste skud i bøssen, tænkte jeg.
Var det en nitte måtte jeg vel affinde mig med at have det skidt… Sådan tænkte jeg.
Men heldigvis har det hjulpet mig bedre end jeg overhovedet havde turdet håbe på.Jeg havde hørt om at metakognitiv terapi var rigtig godt, men jeg var alligevel bange for at jeg ikke kunne finde ud af at bruge det. Jeg er virkelig positivt overrasket. TAK!
(Cecilie 28)


 

Jeg har flere gange ugentlig dig og dine værktøjer med i tankerne. Det er virkelig blevet en anderledes dagligdag for mig,
at tænke: ”Er det nu også er nødvendigt at vende og dreje ting uendelig mange gange, – altså ting, som jeg alligevel ikke kan eller skal ændre på”? Jeg er blevet så god til at “kigge” på det, skubbe det til hjørne, lukke det helt ned eller gøre noget ved det.
Det virker (næsten hver gang) og det er så dejligt. Jeg er også blevet vaccineret 1. gang, og det gik også fint.
Havde downloadet oversigter over bivirkninger to dage før, selvom vi havde talt om, at det skulle jeg ikke.
Jeg slettede dem, uden at kigge i dem, for jeg havde jo taget beslutning om at få vaccinen, så det gav jo kun uro at begynde at læse i
dem. Det lykkedes også at vente med at blive nervøs til jeg gik ind, og det var heldigvis hurtigt overstået. Hvilken nemmere tilgang til tingene!
Så tak Grethe, for at minde mig om, at hvis jeg havde taget beslutningen om vaccinen, hvilket jeg jo havde, så skulle jeg holde fast i den og prøve at lægge bekymringerne til side – og det har hjulpet mig igennem på den gode måde.

(Ellen 62)


 

Jeg har været nede med stress 3 gange nu, og jeg havde lyst til at prøve en anden form for hjælp, end den mere traditionelle som jeg tidligere havde gjort brug af (og som jo hjalp noget – men stressen kom jo tilbage).
Jeg var alvorligt bange denne gang for, at jeg ikke ville genvinde min tidligere styrke og robusthed – det pinte mig at skulle se mig selv som skrøbelig og at være ”sådan én” andre skulle gå og passe på…
Jeg havde hørt om metakognitiv stresscoaching, og jeg kunne se at det var et helt andet sted, man tog fat, og det havde jeg lyst til at prøve.
Jeg opdagede allerede efter de første sessioner, at det var alle de sindssygt ubehagelige tanker der var hovedproblemet for mig, og jeg lærte at håndtere dem på en ny måde. Grethe lavede en masse øvelser med mig, som var både interessante og som virkelig fik mine øjne op for, at jeg havde mulighed for selv at styre hvad der foregår inde i mit hoved. Jeg lærte nogle teknikker til at kunne lade tankerne være, og jeg skal love for at dét hjalp! Jeg fik ro indeni igen, og så blev det meget nemmere for mig at gå til opgaverne igen med koncentrationen i behold. Jeg kan da stadig få uro, men jeg er ikke bange for at få stress mere, for jeg kan styre hvad der foregår nu – det er utrolig rart.

(Hans 48)


Metakognitiv er en virkelig effektiv måde at arbejde med overtænkning på. Jeg var sindssyg god til at bekymre mig og gruble før jeg kom i metakognitiv behandling.
Jeg har lært selv at forlade de tanker jeg kan mærke, at jeg får det dårligt af at være sammen med. Jeg havde aldrig troet at jeg ville kunne lære at gøre det. Og at det egentlig er relativt let. Det har været hyggeligt at gå i terapi og virkelig lærerigt. Det eneste jeg er ked af er at jeg ikke lærte det her noget før.

(Per, 44)


 

Det har været en øjenåbner af dimensioner at være i metakognitiv terapi. Det er befriende selv at kunne bestemme hvor meget ens tanker og følelser skal fylde. Især det med følelserne, der kørte helt afsted med mig, har været et stort problem tidligere.
Er det for meget at sige at meta-tænkning har givet mig et nyt liv?
Jeg tror det faktisk ikke.
Efter jeg har været i metakognitiv behandling, er jeg i øvrigt begyndt at se, hvor meget alle andre overtænker og kører rundt i de samme problemstillinger hele tiden… Det er åbenbart noget alment menneskeligt… Men det må de jo om.

(Helle 32)Metakognitiv tænkning har fjernet min angst, som ikke længere er invaliderende i mit liv. Jeg kan stadig have frygtsomme tanker, men de styrer ikke længere, om jeg flyver, går i byen osv. Jeg har lært at se igennem tankerne, og selv bestemme hvad jeg vil og ikke vil. Jeg kan ikke beskrive hvor befriende det er. Gid jeg havde lært det her noget før.

(Deltager i gruppeforløb 43 år)


 

Der skete flere ret alvorligere ting for mig i mit privatliv, mens jeg var i gang med gruppeforløbet, og jeg har kunnet bruge det vi lærte dér rigtig meget. At jeg kan parkere alt det svære ind imellem, så jeg stadig kan passe mine studier og fungere ok i dagligdagen, er nyt for mig. Tankerne tager ikke længere over og kører rundt med mig – det er en stor lettelse selv at kunne kontrollere dem! 
Tak for et godt forløb.

(Deltager i gruppeforløb 27 år)


 

Det vildeste ved at have gået i terapi her hos dig er, at jeg ikke længere er bange for angsten. Jeg kan godt få lidt angst-ubehag stadigvæk,
men det føles ikke værre eller farligere end at få lidt hovedpine. Før i tiden var det dét, at der var noget angst under opsejling det værste i verden, og jeg holdt hele tiden øje med om der var optræk til noget. Sådan har jeg det slet ikke længere.

(Jesper 42 år)


 

Jeg har lidt af ocd hele mit liv – ihvert fald så langt tilbage jeg kan huske.
Jeg har gået i terapi hos Flyt Fokus 12 gange, og en af de ting jeg er taknemmelig for at have forstået nu er, at tvangstankerne ikke er sande og at der ikke er sammenhæng mellem mine tanker og virkeligheden. Det betyder at jeg har fået et ret afslappet forhold til mine tvangstanker, for de kommer ind imellem stadigvæk, selvom det er langt mindre end før.
Jeg har gået i terapi for min ocd tidligere – ad flere omgange faktisk, og det var rigtig hårdt. Metakognitiv terapi har været en mere spiselig metode, og slet ikke så voldsomt, og jeg tror faktisk på, jeg lige så stille får styr på det sidste også, for jeg øver mig stadig. Jeg kan ikke takke dig nok for din hjælp.

(Annette 34)


 

Det har nærmest været en åbenbaring for mig at opdage, at mit største problem var, at jeg har være rigtig bange for at gå ned med stress igen. Fordi jeg var dét gik jeg rundt og mærkede alt alt for meget efter, og jeg blev rædselsslagen hver gang min krop “sagde noget”.
Jeg havde det virkelig dårlig for 5 år siden, så det er jo forståeligt nok at jeg var bange for at få det sådan igen.
Undervisningen om Amygdala gjorde at det pludselig gav mening, hvad det var der foregik indeni kroppen og sindet.
Min krop kan stadigvæk godt finde på at lave lidt ballade med noget hjertebanken og sådan, men jeg tager mig simpelthen ikke af det.
Jeg siger bare: “Alt er ok. Jeg har styr på det”. Og så arbejder jeg stille og roligt videre. Der går ikke lang tid før jeg er helt i ro med mig selv igen. Jeg er blevet befriet for den mest nederdrægtige angst for at blive syg igen.


(Jens 53)