Flyt Fokus

Sådan foregår det
  • Sådan foregår det

Metakognitiv terapi er en videnskabelig udviklet metode. Dine grublerier og bekymringstanker i forbindelse med fx angst, stress og depression bedres markant eller forsvinder helt. De fleste mærker en klar forbedring allerede efter få sessioner. 

Det skyldes, at disse lidelser netop opretholdes og forværres af overtænkning i form af grublerier og bekymringer. Det er overtænkningen der er selve hovedproblemet! Så når først du lærer og erfarer, at du selv kan bestemme hvilke tanker du vil tænke, og ikke mindst hvornår du vil tænke dem, så vil det have en øjeblikkelig positiv effekt på din angst, stress eller depression.

Du vil opleve, at der ikke er tale om traditionel terapi, hvor vi roder rundt i din fortid, og vender de sten, du med stor sandsynlighed allerede har vendt i tidligere terapiforløb. Vi kommer heller ikke til at bruge krudt på at afmontere frygten for fremtiden, eller på at finde nye og bedre tanker, du kan erstatte de ubehagelige tanker med. Det er nemlig slet ikke nødvendigt!

I forløbet bliver du undervist i den metakognitive metode, og hvad grunden er til, at du er så udfordret, – og så får du en forståelse af, hvordan krop og sind hænger sammen. De forskellige øvelser vi laver, giver dig en oplevelse og en erfaring med, at du selv har stor indflydelse på, hvilke tanker du dvæler ved. Du kommer til at se, hvorfor og hvornår det er, du kommer til at begrave dig i tanker og følelser, og at du kan lade dem være, hvis du ikke har lyst til at beskæftige dig med dem. Det er en stor befrielse, og det er lettere end du tror.

Du kan se nogle af øvelserne der bliver brugt i terapien her: FlytFokus YouTube kanal

Du øver dig fra gang til gang på de teknikker du lærer, og så taler vi om, hvordan det er gået – hvilke succesoplevelser har du haft, og hvad du har oplevet har været særlig svært. 

Online terapi

Heldigvis er det ikke en begrænsning, at du bor i Ålborg, Middelfart eller måske i et helt andet land.
Heller ikke at du er hjemme på grund af corona, eller hvis du bare synes, at online-samtaler er mere afslappende, fordi du kan sidde i sine egne omgivelser med din kaffekop.

Du kan også have lyst til et onlineforløb af andre årsager, f.eks. at du er på ferie, og ønsker at fortsætte dine samtaler imens. Du kan være på
efterskole eller højskole, eller du kan have svært ved at overskue at komme ud af døren på grund af angst.

Uanset hvad årsagen er, egner metakognitiv terapi sig rigtig godt til online sessioner.
Ca. halvdelen af mine klienter mødes jeg med på Skype, Teams eller lignende platforme.

Teknologien er blevet så god, at vi sagtens mærke det vigtige nærvær og have oplevelsen af at være sammen, selvom vi sidder i hver vores stue.
Efter få sekunder glemmer vi begge helt, at vi ikke sidder fysisk i samme rum.

Forskningsresultaterne viser, at online terapi er fuldt ud lige så effektivt, som hvis vi mødtes fysisk.
Det giver god mening, da det er nøjagtigt de samme øvelser og den samme undervisning, der gøres brug af
.